Besiktning av pallställ

Letar du efter någon som kan besiktiga dina pallställ ?

Då finns det några saker som kan vara bra att tänka på.

Det absolut viktigaste är att anlita en besiktningsman som har en gedigen erfarenhet av lagerinredningar.

Det finns många som erbjuder besiktningar, men som ofta inte har den erfarenhet eller kunskap för att utföra en korrekt besiktning.

Rudells har utfört besiktningar av lagerinredningar i över 20 år och har kunskap av både äldre och nyare ställage.

Du kan känna dig trygg om du anlitar oss, du kommer få veta sanningen oavsett du gillar den eller inte.

Vad finns det för regler och krav?

Arbetsmiljöverkets krav på besiktning av pallställ

  • Enligt Arbetsmiljöverket (AFS 2006:4) har arbetsgivaren ansvar att upprätta rutiner kring kontroll och riskbedömning av pallställ och andra ställage för att säkerställa att de kan användas med betryggande säkerhet. Detta innefattar bland annat hur ofta kontroller ska göras, vad som ska kontrolleras och vem som är ansvarig för kontrollerna med mera.
  • Det är inget krav att pallställ ska besiktigas, men samtidigt har du krav på att kontrollera arbetsplatsutrustning så att de uppfyller gällande krav. En besiktning är därför ett väldigt bra hjälpmedel för arbetsgivaren. Denna kontroll kan man göra med egen personal, men då ska denne ha en relevant utbildning för sin arbetsuppgift.

Läs mer om våra kurser här, kanske behöver Ni lära er mer om lagersäkerhet ?

Vad säger Europastandarden SS-EN 15635?

  • Enligt SS-EN 15635 ska okulär kontroll av lagerinredning göras med regelbundna intervaller utifrån en riskbedömning. Minst var 12:e månad ska besiktning ske som ska säkerställa den årliga kontrollen enligt SS-EN 15635.
  • Enligt standarden är det arbetsgivaren ansvar att alla personal som arbetar med pallställ ska veta hur de används på ett säkert sätt. Eventuella felaktigheter eller problem rapporteras till ansvarig för pallställen/lagerinredningen.

Vad innefattar en besiktning?

Förutom skador så tittar man efter risker eller brister som kan påverka säkerhet.

Man kontrollerar lastvikter, lagrat gods, lastbärare, lodlinjer, avsaknande av säkerhetsdetaljer som påkörningsskydd, genomskjutningsskydd, rasskydd etc.

Att belastningsskyltar är gällande och uppdaterade.

Väljer du Rudells för besiktningsuppdraget så får du ett protokoll i pdf med bilder på alla anmärkningar. Tydligt och proffsigt.

Besiktningsprotokoll pallställ

Rudells utför besiktningar av ert lager

I dagens samhälle ökar kraven på lagringsanläggningar och säkerhetsåtgärder betydligt. En årlig besiktning av lagerinredningar underlättar för att säkerställa en säker arbetsmiljö och minska risken för olyckor. Det kan vara utmanande att hålla sig uppdaterad kring vad som gäller för lagerinredning och säkerhet.

Rudells Lagerinredningar erbjuder inte bara högkvalitativa besiktningstjänster för lagerinredningar, utan också till mycket konkurrenskraftiga priser. Vi förstår vikten av att hålla kostnaderna nere samtidigt som man säkerställer en säker och effektiv lagermiljö.

Genom att välja oss för din besiktning av lagerinredningar kan du vara säker på att du får valuta för pengarna. Vi strävar efter att erbjuda överlägsen kvalitet och service till priser som passar din budget och dina behov.

Kontakta oss idag för att få mer information om våra konkurrenskraftiga priser och hur vi kan hjälpa dig att säkra din lagerinredning till ett pris som passar dig.

Kontakta oss 0303-12828

Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.
Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen